Det är inte lätt att veta vad man vill jobba med och att välja utbildning är svårt för många. En del vet precis vad de vill arbeta med och har vetat det sedan barnsben. Då är valet av utbildning ganska enkelt. På Kunskapsgymnasiet finns det mycket att välja på. Det kan vara bra att läsa igenom vad de olika utbildningar erbjuder och vad man kan arbeta med när utbildningen är klar.

Vad brinner du för?

När du ska välja utbildning så försök att fundera kring vad din passion är. Vad brinner du för och vad du tycker om att göra. Att ha ett jobb som man tycker om och som känns meningsfullt är viktigt och en förutsättning för att man ska trivas. Är du osäker på vad som passar för just dig så kan det vara en bra ide att vänta med att börja plugga. Testa istället lite olika jobb först för att se vad som passar just dig bäst.

Ta hjälp av din omgivning

Ett sätt att lära sig mer om olika yrke är att prata med folk. Sök upp folk som arbetar inom den bransch som du har intresse för. Ofta får man bra och nyttig information då. Att skugga någon under en arbetsdag kan också vara en bra ide.