Om du älskar att shoppa men ser nackdelar i shopping i butik och via hemsidor, bör du prova live shopping. Det är som att shoppa i butik, med tips och råd från en professionell, men från bekvämligheten av ditt eget hem.

Kort om live shopping

Live shopping är det snabbast växande försäljningsformatet inom e-handel, och 84% av kunderna menar att de blir övertygade att handla en produkt om de får se en video på den. Det, om något, är bevis på att det är ett behagligt sätt att shoppa på.

Live shopping kombinerar streamingteknik med en köpfunktion, där en produkt visas upp och där kunder kan ställa eventuella frågor. Du kan alltså se en livesändning i realtid där en försäljare visar upp det du intresserar dig för att köpa. Det eliminerar de tidigare problemen inom e-handel, då det ger dig möjlighet att be om närmare bild på produkten. Du kan därmed få samma information om produkten som du hade fått i butik och du behöver inte lämna hemmet. Du behöver heller inte känna pressen att köpa något bara för att du bett om mer information. Dessutom behöver du inte läsa produktbeskrivningar i tråkiga typsnitt heller.

Om du vill lära dig mer, eller prova på live shopping, klicka här.